Vroeger ging je naar de schoonheidsspecialist(e) als je een huidprobleem had of jezelf een fijne behandeling wilde laten geven. Verzorgend en ontspannend. Een bezoek aan de schoonheidsspecialiste riep nog weleens het gevoel van (overbodige) luxe op. Zoals met vele ontwikkelingen in de tijd is het vak van schoonheidsspecialist(e) ook geëvolueerd. Van uiterlijke schoonheid naar een gezonde huidconditie. En van een specialist in het verzorgen van de huid en desgewenst opmaken, naar een vakman- of vakvrouw die op vakkundige en verantwoorde wijze huidverzorging en –verbetering toepast in een professionele praktijk. Deze professionals zijn in het bezit van erkende vakdiploma’s, eventueel aangevuld met specialisaties. Het woord schoonheidsspecialist(e) dekt de lading dus allang niet meer. In sommige gevallen worden zelfs verdachte plekjes op de huid gesignaleerd en voorzien van het advies om een huidarts te bezoeken.

Schoonheid zit vooral van binnen, uitstraling gaat veel verder!

Je bent wie je bent en je ziet eruit zoals je eruitziet. Schoonheid is een subjectief begrip en voor ieder anders. Je krijgt je uiterlijk van Moedertje Natuur mee en daar moeten we het mee doen. Gelukkig maar. Uitstraling is wat anders en heeft vooral te maken met hoe iemand zich voelt. Belangrijke voorwaarde voor een gezonde uitstraling is een goede huidconditie. Huidproblemen kun je aanpakken, huidcondities onderhouden en verbeteren, dat is objectief vast te stellen.

De Huidprofessional streeft naar een gezonde huid

Het werkterrein van de gediplomeerde huidprofessional is in principe de gezonde huid. Een gezonde huid is waar elke Huidprofessional naar streeft, zich in verdiept en hard voor maakt. Dat de huid niet altijd en alleen maar gezond is, zien we vaak genoeg om ons heen. Daarom heeft een Huidprofessional zich, vaak uit passie voor ons grootste orgaan, gespecialiseerd in de volgende, veelvoorkomende huidproblemen zoals:

Acne

Anti-Aging

Overbeharing

Rosacea

Pigmentatieproblemen

Zonschade

Littekens

Slechte huidconditie door ziekte of medicijngebruik (vaak tijdelijk)

Stap voor stap komen we samen dichter bij een stralende huid

Huidprofessionals maken behandelingen op maat omdat elke huidwens, huidconditie én cliënt uniek is.

Afhankelijk van de aanpak, die per schoonheidsspecialist kan verschillen, worden (uitgebreide) intakes gedaan voor een analyse van het betreffende huidprobleem, en de daarbij behorende mogelijke behandelingen. Samen met de klant wordt een behandelplan opgesteld voorzien van het financiële plaatje.

Verzekeraars vergoeden soms meer dan klanten verwachten

Is iemand aanvullend verzekerd, dan kan het heel goed mogelijk zijn dat bepaalde behandelingen onder de dekking van de ziektekostenverzekering vallen. Belangrijke voorwaarde voor de verzekeraars is dat de behandelende Huidprofessional gediplomeerd is. Meestal gaat het over de volgende behandelingen:

  • Acne
  • Camouflage
  • Overbeharing met IPL, laser of elektrisch ontharen

Kijk in ons overzicht waar u voor huidproblemen welkom bent bij geregistreerde Huidprofessionals met hun specialisaties zodat u direct kunt zien welke Huidprofessionals in de buurt zitten.