Permanente make-up

Permanente make-up, of PMU, is een cosmetische behandeling waarbij pigment in de huid wordt geïnjecteerd om een blijvend make-upeffect te creëren. Het wordt vaak gebruikt om wenkbrauwen, eyeliners en lippen te verbeteren en te definiëren. Deze procedure is populair geworden vanwege de tijdsbesparing en het gemak dat het biedt.

Voordelen

Permanente make-up heeft verschillende voordelen. Ten eerste kan het tijd besparen, aangezien je niet elke dag make-up hoeft aan te brengen. Daarnaast kan het helpen om asymmetrie of onregelmatigheden in het gezicht te corrigeren. Het kan ook nuttig zijn als je allergisch bent voor traditionele make-upproducten.

Procedure

De procedure voor permanente make-up omvat een consultatiegesprek, waarbij de gewenste vorm en kleur worden besproken. Vervolgens wordt de pigmentatie aangebracht met behulp van een speciale naald. De behandeling kan enigszins ongemakkelijk zijn, maar de meeste mensen ervaren slechts milde pijn. Na de behandeling kan er enige roodheid en zwelling optreden, maar dit verdwijnt meestal binnen een paar dagen.

Onderhoud

Permanente make-up vereist enig onderhoud om de kleur en vorm te behouden. Na de initiële behandeling is een nabehandeling vaak nodig om eventuele onvolkomenheden te corrigeren. Het is ook belangrijk om de huid te beschermen tegen de zon om vervaging te voorkomen. Regelmatige touch-ups zijn daarom nodig. Permanente make-up biedt een duurzame oplossing voor een langdurig make-upeffect.