Als lid van De Huidprofessional versterk je je collega’s en help je mee ons prachtberoep verder op de kaart te zetten.

Contributiegelden

Lidmaatschap per salon: € 120,- per jaar exclusief 21% btw

Inclusief specialisatie(s): € 170,- per jaar exclusief 21% btw

Rekenvoorbeeld 2024

Salon met eigenaar en 4 specialistes (totaal 5), allen met specialisaties per 1 januari 2024

Registratie € 120,- voor het lidmaatschap

Registratie specialisaties in het HUIDPRO-register: 3 x € 50,- voor de eerste 3 specialistes

Registratie specialisaties in het HUIDPRO-register: 2 x € 15,– voor de overige 2 specialistes

Totaal per jaar voor deze salon, waarbij de eigenaar plus 4 specialistes met alle specialisaties geregistreerd: € 300,- exclusief 21% btw

Meer voordelen

Heb je een collega of partner zonder specialisaties die ook lid wil zijn van de vereniging en zo mee kan doen met alle voordelen, dan bedragen de kosten € 50,- per jaar exclusief btw.

Wil je herkenbaar zijn als Huidprofessional? Bestel dan het schild van De Huidprofessional voor € 37,50 inclusief btw en verzendkosten.

Factuurgegevens

Om behandelingen te kunnen declareren bij zorgverzekeraars zijn de volgende stappen nodig:

  1. Meld jouw specialisatie(s) aan bij ‘De Huidprofessional’.
    Om jouw specialisaties te kunnen registreren als lid van ‘De Huidprofessional’ zien we graag je diploma(s) of nascholingscertifica(a)t(en) in de aanmelding. Ben je geen lid van de vereniging? Dan dien je ook je vakdiploma en inschrijving van de andere brancheorganisatie toe te sturen.
  2. Een AGB-code vraag je aan bij Vektis.
    De AGB-code heb je nodig om declaratievergoedingen van de zorgverzekeraars aan jouw klanten mogelijk te maken. Zonder deze code worden de declaraties van jouw klanten niet in behandeling genomen. Zodra wij jouw specialisatie(s) geregistreerd hebben, kan je zelf een AGB-code bij Vektis aanvragen. Ook is nascholing van belang (1 keer in de 3 jaar) om de accreditatie voor je specialisatie(s) te houden én je AGB-code.
  3. Zorg ervoor dat jouw factuur volledig is
    Om de vergoedingen van de zorgverzekeraars aan jouw klanten zoveel mogelijk te stroomlijnen is het van belang dat de factuur die je maakt volledig is.

Let op: het is belangrijk dat jouw cliënt, vóór de behandeling, zélf de polisvoorwaarden van zijn of haar zorgverzekering checkt of de behandeling geheel of gedeeltelijk vergoed wordt. Hiervoor ben je als schoonheidsspecialist niet verantwoordelijk.