Shiatsu massage is een traditionele Japanse massagetechniek die steeds populairder wordt als methode voor huidverbetering. Deze massagevorm werkt door het stimuleren van de energiestromen in het lichaam, ook wel bekend als meridianen. Door het toepassen van druk met de handen, vingers en duimen op specifieke punten op het lichaam, worden blokkades opgeheven en wordt de doorbloeding gestimuleerd.

Shiatsu massage heeft verschillende voordelen voor de huid. Ten eerste bevordert het de ontspanning, wat stress en spanning in het lichaam vermindert. Dit heeft een positief effect op de huid, omdat stress vaak leidt tot huidproblemen zoals acne, eczeem en rimpels.

De effecten

Daarnaast kan shiatsu massage de elasticiteit van de huid verbeteren. Door de stimulatie van de meridianen wordt de doorbloeding bevorderd en worden voedingsstoffen beter naar de huidcellen getransporteerd. Dit resulteert in een gezondere en stralendere huid. Ook kan het helpen bij het verminderen van ontstekingen in de huid. Door de drukpunten op het lichaam te masseren, wordt de doorbloeding gestimuleerd en worden afvalstoffen sneller afgevoerd. Dit kan helpen bij het verminderen van acne en andere ontstekingsgerelateerde huidaandoeningen.

Shiatsu voor huidverbetering

Shiatsu massage is een natuurlijke en niet-invasieve methode voor huidverbetering. Het heeft geen bijwerkingen en kan veilig worden toegepast op alle huidtypes. Bovendien kan het worden gecombineerd met andere huidbehandelingen en is het geschikt voor zowel mannen als vrouwen.