Iedereen wil lekker in z’n vel zitten. Een gezonde huid is daarbij belangrijk voor het welzijn van ons allemaal.

‘De Huidprofessional’ is een vereniging van professionals die geregistreerd zijn met hun vakdiploma en/of specialisatie(s) zodat het voor de consument direct duidelijk is waar deze terecht kan voor de meest vakbekwame, professionele, veilige en effectieve behandelingen bij verschillende huidproblemen. Op die manier kunnen we de consument, die zoekt naar betrouwbare en professionele informatie, beter informeren. Ook zetten we daarmee ons belangrijke vak op een positieve manier neer zodat de consument het belang inziet van huidverzorging en -verbetering. Niet alleen voor een verzorgd, strak en stralend uiterlijk maar juist ook om de gediplomeerde schoonheidsspecialist(e) niet alleen als pure luxe te zien maar als een professionele manier om te werken aan een gezonde leefstijl. Zo heeft een slechte darmwerking bijvoorbeeld invloed op de huid waardoor de Huidprofessional naast een signalerende functie ook een belangrijke bijdrage levert aan het algehele welzijn van consumenten die daarmee lekkerder in hun vel zitten en een beter gevoel over zichzelf krijgen. Je grootste orgaan hou je gezond door zelf gezond te blijven. Schoonheidsspecialisten met passie weten hier meer van en vertellen er graag over. Daar vaart de consument wel bij!

Ben je een huidprofessional die klaar is voor de volgende stap in huidverbetering?

Voor de registratie van alle specialisatie(s) en met name voor acne, camouflage of ontharingstechnieken, ben je hier aan het juiste adres. Om bepaalde behandelingen door de zorgverzekeraars vergoed te krijgen is het van belang dat de consument aanvullend is verzekerd is en dat de Huidprofessional regelmatig accreditaties bijhoudt.

Nascholingen voor de specialisaties zullen onafhankelijk worden uitgevoerd door TCI uit Schoonrewoerd. Hiermee wordt de kwaliteit van de opleidingen op een goede manier bewaakt.

Een huid in professionele handen verbetert en straalt!

Goed nieuws! Lid worden van de nieuwste branchevereniging ‘De Huidprofessional’ levert nu nóg meer op!

Huidzorg en -verbetering verdienen een professionele en verantwoorde aanpak omdat het gaat om aandacht voor ons grootste orgaan: de huid. ‘De Huidprofessional’ bestaat sinds 2019 en telt inmiddels meer dan 200 leden die allemaal minimaal in het bezit zijn van hun vakdiploma en eventueel aanvullende diploma’s voor bijzondere specialisaties hebben. Om zoveel mogelijk mensen met huidproblemen te kunnen helpen is het van belang in aanmerking te komen voor vergoedingen bij zorgverzekeraars. Als lid van ‘De Huidprofessional’ bied je klanten gegarandeerde huidzorg en vinden nieuwe klanten jouw salon.

Goed nieuws! Vergoedingen voor diverse behandelingen bij verschillende zorgverzekeraars worden voor aangesloten leden vergoed sinds 1 januari 2022. Daarmee hebben wij ons verder op de kaart gezet in het land van deskundige brancheverenigingen die gericht zijn op kundige huidverbetering.

Waar wacht je nog op? Meld je vandaag nog aan en:

 

je mag het schild
en logo van de
vereniging voeren

je krijgt toegang
tot exclusieve
marketing­campagnes

je wordt lid van een
netwerk van serieuze
vakmensen

je krijgt de mogelijkheid
jezelf te ontwikkelen
tijdens exclusieve
workshops

Deze zorgverzekeraars doen al mee en vergoeden huidzorgbehandelingen voor klanten van aangesloten Huidprofessionals:

 • VGZ
 • United Consumers
 • Univé
 • Zekur
 • UMC Zorgverzekering
 • IZA
 • De IZZ Zorgverzekering door VGZ
 • Zorgzaam
 • Menzis
 • Hema
 • PMA
 • Zilveren Kruis
 • FBTO
 • Interpolis
 • De Christelijke Zorgverzekeraar
 • De Friesland

Zorgverzekeraars zijn akkoord gegaan met de wijzigingen binnen Vektis, de organisatie die bijdraagt aan goede zorg in Nederland. Vektis stelt vanaf nu als eis dat schoonheidsspecialisten aangesloten moeten zijn bij een brancheorganisatie om in het bezit te zijn, of te komen, van een AGB-code voor de specialisatie(s) die zij uitoefenen in de praktijk, zoals bijvoorbeeld acne. Voorwaarde voor die registratie is dat zij over de juiste diploma’s beschikken. De gediplomeerde, gespecialiseerde schoonheidsspecialist heeft met het doorvoeren van deze maatregel nu een grotere keuze bij welke branchevereniging zij zich wil aansluiten.

Laat je klant altijd eerst checken bij de verzekering of de behandeling wordt vergoed.

Met een flink aantal andere zorgverzekeraars zijn we nog in overleg. Via www.dehuidprofessional.nl blijf je op de hoogte van de actuele stand van zaken.

Sinds 1 januari 2022 zijn we aangesloten bij de geschillencommisie.