Huidverzorging, waarom en hoe?

Waarom is het belangrijk en hoe doe je dat?

Tekst: De Huidprofessional
Een goede huidverzorging is nodig om je huid gezond en mooi te houden. Maar wat houdt het nu in en hoe doe je dat dan?

Als basis begin je altijd met het reinigen van je huid. Door de dag heen verzamelen zich hier afvalstoffen van binnenuit en verontreiniging van buitenaf, hierdoor kan de huid niet de juiste werking uit de producten halen. Ook zijn er speciale producten voor een intensievere werking in en op de huid. Dit zijn bijvoorbeeld serums en maskers.

We gaan je meenemen in een goed verzorgingsritueel zodat ook jouw huid er weer mooi uitziet. Belangrijk is wel dat je producten gebruikt die op jouw huid zijn afgestemd anders kun je een tegenovergesteld resultaat krijgen en dat is zonde van je geld, energie en tijd.

Als eerste dus de reiniging!

 

1.

Je reinigt je huid met een voor jouw huid geschikt product zoals bijvoorbeeld een milk, washgel of olie. (reinigingsdoekjes zijn over het algemeen niet goed geschikt voor je huid)

2.

Je brengt het product aan volgens de aanwijzing van je Huidprofessional en reinigt je huid ermee. Vervolgens haal je het product van je huid. Dat is meestal met wat water.

3.

Daarna gebruik je om je huid verder te reinigen en de PH van de huid te herstellen een lotion of toner. Meestal breng je deze aan op een (vochtig) wattenschijfje en daarmee verwijder je de restsporen van de reiniging.

 

Als tweede de verzorging!

 

Jouw Huidprofessional zal je een verzorgende dag en/of nachtcrème adviseren. Deze zorgen voor een goede bescherming van je huid overdag en voor extra voeding ‘s nachts.

In deze fase gebruik je ook de geadviseerde oogcrème. Deze breng je aan op het bot rond je ogen en niet op de bewegende delen van je oog. De huid van de ogen is veel fijner van structuur en heeft dan ook een andere verzorging nodig.

Soms heeft je huid iets extra’s nodig en zal je Huidprofessional je een Serum adviseren. Een serum is een product met krachtige werkstoffen. Dit product breng je aan voor de dag en/of nachtcrème. Het geeft je huid een extra boost.

Als je dagcrème geen SPF bevat tegen de zon kan je aansluitend ’s ochtends nog een zonnecrème aanbrengen die ook aansluit op de producten die je al gebruikt. Om je huid optimaal thuis te behandelen zal je Huidprofessional je ook een peeling/exfoliator en masker voor thuis adviseren.

Dit doe je gemiddeld 1 à 2 keer per week. Laat je hierover goed informeren want ieder merk is anders en jouw Huidprofessional kan je over het product dat hij/zij in de salon gebruikt het beste adviseren.

Hoe gebruik je deze producten in je dagelijkse ritueel?

 

Allereerst reinig je je huid weer zoals je dat gewend bent inclusief de lotion of toner.

Daarna gebruik je de peeling op de manier zoals door jouw Huidprofessional is uitgelegd. Je brengt hem aan en nadat de inwerktijd verstreken is verwijder je hem ook weer goed op de aangegeven manier. Meestal is dat ook met wat water.

Je huid zal nu superzacht aanvoelen. Want ook de dode huidcellen zijn verwijderd. Hierdoor is je huid nog beter in staat om werkstoffen op te nemen. Nu zou het een geschikt moment zijn voor een masker.

Een masker is een product met veel hoogwaardige werkstoffen en dus heel geschikt na de peeling. Het masker laat je tussen de 10 à 20 minuten inwerken. De exacte tijd kun je op de gebruiksaanwijzing terug vinden. Maak er een heerlijk moment voor jezelf van. Vervolgens verwijder je het masker en breng je je verzorgingsproducten zoals je oog, dag of nachtcrème aan.

Je zult merken dat als je dit ritueel dagelijks en wekelijks doet je huid er mooier en beter gaat uitzien.

Heb je last van onzuiverheden?

 

  • Zit niet met je handen aan je gezicht, aan je handen zitten namelijk veel bacteriën
  • Was regelmatig je beddengoed. ’s Nachts zweet je en voer je veel afvalstoffen af, zo ontstaan er dus veel bacteriën waar je niet in wilt liggen
  • Reinig je huid 2x daags
  • Let op je voeding, suiker en zuivel zijn voor de meeste mensen met een onzuivere/acne huid niet goed
  • Druk zelf de onzuiverheden niet uit. Omdat de meeste mensen vaak de verkeerde techniek toepassen ontstaat er meer schade aan de huid dan nodig is, zoals meer ontstekingen en littekens, dat wil je toch niet? Laat dit dus op een later tijdstip door jouw Huidprofessional behandelen.

 

Laat je door een Huidprofessional adviseren wat voor huidtype je hebt en welke producten daarbij horen. Vaak worden er producten gekocht omdat anderen daar op Social Media over spreken maar dat zegt niet dat het ook voor jouw huid werkt. Door producten te gebruiken met de juiste ingrediënten voor jouw huid zal je huid gezond(er) worden.

Combineer dat met een regelmatig bezoek aan je Huidprofessional en het resultaat wordt nog beter.

Veel succes met jouw huidritueel!

Professionele, vakbekwame schoonheidsspecialisten

Alle schoonheidsspecialisten die je op deze website vindt, beschikken over het juiste vakdiploma. Hierdoor weet je zeker dat zij een gedegen beroepsopleiding genoten hebben en ingeschreven staan bij de Kamer van Koophandel.

Zoek een Huidprofessional in jouw omgeving
De Huidprofessional zorgt goed voor jouw huid!

Meer informatie?

Huidprofessional: Dit woord omschrijft het beroep van een man/vrouw die professioneel en op verantwoorde wijze huidverzorging en –verbetering toepast in de praktijk. Zij/hij is in het bezit van erkende vakdiploma’s, eventueel aangevuld met specialisaties. Het woord schoonheidsspecialist(e) is niet meer toereikend.

Je herkent een erkende Huidprofessional aan het Huidprofessional-schild.
 

Zoek een huidprofessional

De Huidprofessional zorgt goed voor jouw huid!