• info over verzekeraars
 • juridische voorwaarden lidmaatschap
 • nieuwsbutton?
 • mededelingen over coronamaatregelen bijvoorbeeld

Van het Bestuur

Vanuit de kernwaarden ‘transparant en communicatief’ zijn wij als bestuur dagelijks gedreven om vorm te geven aan onze pay-off “Iedere Schoonheidsspecialist(e) heeft een unieke kracht en trekt daarmee een eigen klantenkring aan. Een klant die bij jou past, past vanzelfsprekend niet bij een ander!”. Dat zorgt ervoor dat wij met elkaar oog hebben voor de kansen die dagelijks voorbijkomen om het vak van schoonheidsspecialiste de belangrijke plek te geven dat het verdient. Wij stellen ons even voor:

Introductie bestuursleden

‘De Huidprofessional’ is een organisatie van professionals die geregistreerd zijn met hun vakdiploma en/of specialisatie(s) zodat het voor de consument direct duidelijk is waar deze terecht kan voor de meest vakbekwame, professionele, veilige en effectieve behandelingen bij verschillende huidproblemen. Op die manier kunnen we de consument, die zoekt naar betrouwbare en professionele informatie beter informeren. Ook zetten we daarmee ons belangrijke vak op een positieve manier neer zodat de consument het belang inziet van huidverzorging en -verbetering. Niet alleen voor een mooi koppie maar juist ook om de gediplomeerde schoonheidsspecialist niet alleen als pure luxe te zien maar een manier om te werken aan een gezonde leefstijl. Zo heeft een slechte darmwerking bijvoorbeeld invloed op de huid waardoor De Huidprofessional naast een signalerende functie ook een belangrijke bijdrage levert aan het algehele welzijn van consumenten die daarmee lekkerder in hun vel zitten en een beter gevoel over zichzelf krijgen. Je grootste orgaan hou je gezond door zelf gezond te blijven. Schoonheidsspecialisten met passie weten hier meer van en vertellen er graag over. Daar vaart de consument wel bij!

Om behandelingen te kunnen declareren bij zorgverzekeraars zijn de volgende stappen nodig:

 1. Meld jouw specialisatie(s) aan bij ‘De Huidprofessional’.
  Om jouw specialisatie(s) te kunnen registreren als lid van ‘De Huidprofessional’ willen we graag jouw basisdiploma zien. Heb je een KvK-nummer, stuur die dan mee. Na registratie, krijg je van ons een bevestigingsbrief die je nodig hebt voor je aanvraag van de AGB-code.
 2. Een AGB-code vraag je aan bij Vektis.
  De AGB-code heb je nodig om declaratievergoedingen van de zorgverzekeraars aan jouw klanten mogelijk te maken. Zonder deze code worden de declaraties van jouw klanten niet in behandeling genomen. Zodra wij jouw specialisatie(s) geregistreerd hebben, kan je zelf een AGB-code bij Vektis aanvragen. Ook is nascholing van belang (1 keer in de 3 jaar) om de accreditatie voor je specialisatie(s) te houden én je AGB-code.
 3. Zorg ervoor dat jouw factuur volledig is
  Om de vergoedingen van de zorgverzekeraars aan jouw klanten zoveel mogelijk te stroomlijnen is het van belang dat de factuur die je maakt volledig is.

Let op: het is belangrijk dat jouw cliënt, vóór de behandeling, zélf de polisvoorwaarden van zijn of haar zorgverzekering checkt of de behandeling geheel of gedeeltelijk vergoed wordt. Hiervoor ben je als schoonheidsspecialist niet verantwoordelijk.